SIQ sertifikacijski znak

SIQ Sertifikacijski znak

SIQ sertifikacijski znak usklađenosti je priznat znak za bezbednost električnih proizvoda. Naši sertifikati omogućavaju nastup na domaćem i na svetskom tržištu i predstavljaju osnovu za EC deklaraciju usklađenosti za Vaše proizvode. SIQ sertifikacijski znak govori kupcu i nadležnim organima, da proizvod ispunjava sve zakonske zahteve u skladu sa niskonaponskom direktivom 2006/95/EC.

Pre dobijanja dozvole za korišćenje SIQ sertifikacijskog znaka, pored tipskog ispitivanja SIQ sprovodi i periodičnu kontrolu proizvođača. Nakon izdavanja licence, vrše se redovne godišnje kontrole proizvodnje i redovno praćenje i testiranje proizvoda. Procedure za izvođenje redovne inspekcije proizvodnje i ponovno testiranje proizvoda su usklađeni sa onima korišćenim u CCA šemi i drugim stranim institucijama.

Stepen poverenja u bezbednost uređaja koji nose SIQ sertifikacijski znak može da se poredi sa nivoom poverenja u bezbednost uređaja koji nose bilo koji drugi ustanovljeni evropski nacionalni sertifikacijski znak.

Copyright © 2015 SIQ. All rights reserved. Opšti uslovi obrade ličnih podataka