Istorija

Slovenački institut za kvalitet i metrologiju (SIQ) pod tim imenom osnovan je krajem 1992. godine kao naslednik Instituta za kvalitet i metrologiju (IKM). Ugovor o osnivanju SIQ zaključili su Vlada Republike Slovenije, Privredna komora Slovenije, Iskra Holding, d. d. (kao predstavnik preduzeća Iskra), Gorenje aparati za domaćinstvo, d. o. o., Osiguranje Triglav, d. d., i Institut za kvalitet i metrologiju (IKM).

Još od 1964. godine, kad beležimo početak našeg rada, svoj delokrug rada smo neprestano širili i usavršavali: prvobitnim delatnostima testiranja i sertifikovanja proizvoda u ranim devedesetim dodali smo delatnost procene i sertifikovanja sistema menadžmenta, te u okviru delatnosti obrazovanja dopunili ponudom brojnih osposobljavanja, a kasnije svoj obim usluga proširili i delatnošću upravljanja i izvođenja međunarodnih projekata.

U svim oblastima svoje delatnosti dajemo stručne, nezavisne i nepristrasne ocene i nudimo sveobuhvatna rešenja, prilagođena potrebama određene organizacije.

Copyright © 2015 SIQ. All rights reserved. Opšti uslovi obrade ličnih podataka