Susret poslovnih partnera SIQ u Srbiji 2017U Beogradu smo 7. decembra 2017. organizovali Susret poslovnih partnera sa našim klijentima, agentima, proveravačima i predstavnicima državnih institucija iz Srbije. Susret je bio namenjen održavanju dobrih poslovnih odnosa, razmeni iskustava i planovima o budućoj saradnji.
Prisutne je uz reči dobrodošlice u ime SIQ Ljubljana i SIQ Beograd pozdravio Zoran Vuković  direktor SIQ Beograd.

Poruka ovogodišnjeg susreta partnera je bila “NEZAVISNOST i NEPRISTRASNOST“, a s obzirom da je nezavisnosti osnova SIQ vrednosti i kako se naš rad zasniva na partnerskom odnosu, nezavisnosti i nepristrasnosti važno je da vrednosti koje imamo održimo i unapređujemo bez obzira na situaciju i da poverenje u rezultate našeg rada zasnivamo na nezavisnosti i nepristrasnosti. Pokretačka nam je snaga i uverenje da svojim radom doprinosimo razvoju društva koje će na osnovu znanja, kvalitetnih usluga i proizvoda omogućiti viši kvalitet života.

Govornici koji su svojim izlaganjima uveličali i obogatili ovaj skup:
•    G-din Vigor Majić, osnivač i direktor Istraživačke stanice Petnica samostalne i nezavisna institucije koja se bavi razvojem naučne kulture, naučne pismenosti, obrazovanja i kulture. G-din Vigor Majić objavio je više desetina stručnih i naučnih radova, studija i analiza u zemlji i svetu u oblastima naučnog obrazovanja, rada sa talentima, savremenih nastavnih tehnologija, ali i drugih oblasti uključujući ekologiju, računarstvo i istoriju, a posebno je cenjen kao stručnjak za naučno obrazovanje. Temom „Tajna Firentinske škole“ govorio je o značaju i uticaju porodice, emocija, školstva i visokog obrazovanja u razvoju talentovanih pojedinaca.


•    G-din  Petar Peca Popović, novinar, rok kritičar, publicista, , autor knjige "Rokopisi", koautor knjige "Biti rokenrol", učestvovao u prvom štampanju "Konvencije o pravima deteta" u svetu i potom 1991. proveo nešto više od mesec dana putujući kroz Zimbabve, Mozambik, Malavi, Tanzaniju i Keniju, gledajući programe namenjene deci. G-din Popović je prisutnim prezentovao detalje iz života ljudi koji su menjali svet i nas, o njihovim profesionalnim, društvenim, ljudskim delima i dostignućima koja ne bi nikada ostvarili da nisu bili nezavisni u svom radu i delu. Neki od njih koji su menjali svet i nas su Nikola Karaklajić, Miroslav Mika Antić, Jovan Ristić – Rica, Duško Trifunović, Duško Radović, Freddie Mercury, Dezo Hoffmann i dr.

•    U kulturno zabavnom delu programa glumac Milenko Pavlov (prvak Narodnog pozorišta već 20 godina) je svojom vedrinom na duhovit i satiričan zabavljao prisutne pričajući delove iz svojih predstava i, inspirisan prezentacijom g-dina Popovića, recitovao dela srpskog pesnika Miroslava Mike Antića.


Za kraj,  Samo hrabar čovek, uporan, svim srcem usmeren, a istovremeno profesionalan i nezavisan, u stanju je da pomeri granice.

Susret je nastavljen neformalnim druženjem sa postojećim i potencijalnim partnerima i sa željom da se ponovo sastanemo sledeće godine.

 

 

 
01. 02. 2018

Copyright © 2015 SIQ. All rights reserved. Opšti uslovi obrade ličnih podataka