Zaštita zdravlja i bezbednost na radu kao deo poslovanja

Zaposleni su najvažniji deo svake organizacije i zato je važno kako se oni osećaju tokom izvođenja radnih aktivnosti. Rad može da ima pozitivan ili negativan uticaj na zdravlje. Ako obavljamo posao koji nas čini sretnim i u kome vidimo ostvarenje svoje misije, a da pritom nismo izloženi štetnim uticajima, naše zdravlje ostaje i dalje u dobrom stanju.

 

Glavni razlozi koji motivišu organizacije da zaštiti zdravlja i bezbednosti na radu posvete odgovarajuću pažnju su zakonodavstvo, etički i ekonomski razlozi, zadovoljstvo zaposlenih i ugled organizacije.

 

Šta bi trebalo da znate o standardu BS OHSAS 18001:2007

Sistem menadžmenta zaštitom zdravlja i bezbednošću na radu, koji utvrđuje standard BS OHSAS 18001, nadopunjuje sa regulativom. Zakonski zahtevi se nadograđuju dodatnim zahtevima, koji su uglavnom odraz želje za poboljšavanjem efikasnosti poslovanja. Sistem ističe, pre svega, preventivno delovanje i propisuje niz mera koje omogućavaju sveobuhvatan pregled nad područjem zaštite zdravlja i bezbednosti na radu.

 

Sistem menadžmenta zaštitom zdravlja i bezbednošću na radu možemo da razumemo prvenstveno kao skup iskustava najboljih organizacija u svetu, koje žele da efikasno i uspešno poboljšavaju bezbednost i zdravlje zaposlenih.

Više informacija o postupku sertifikacije i integraciji sistema menadžmenta zaštitom zdravlja i bezbednošću na radu sa drugim sistemima menadžmenta možete da pronađete u našoj brošuri.

Više o prvom izdanju ISO 45001:2016.

Copyright © 2015 SIQ. All rights reserved. Opšti uslovi obrade ličnih podataka